Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του Air Jordan 1 και του Nike Dunk;

Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι μπαίνουν στο παιχνίδι του πάνινα παπούτσια, μια ερώτηση που μας ζητάμε πάντα είναι: “Είναι οι Dunks και Jordans 1s το ίδιο;” Ενώ αυτό μπορεί να είναι προφανές για τα sneakerheads, όταν πραγματικά το σκέφτεστε, υπάρχουν φορτία των λόγων για τους οποίους το μη εκπαιδευμένο μάτι μπορεί να πιστεύει με αυτόν τον τρόπο. Αντί να απαντήσουμε “όχι” και να τα βουρτσίζουμε, θα κάνουμε μια σε βάθος ματιά και στις δύο σιλουέτες, τις κύριες διαφορές μεταξύ των Dunks εναντίον της Ιορδανίας 1 και λίγο ιστορικό πίσω από τα μοντέλα.

Το Air Jordan 1 και το Dunk είναι δύο από τα πιο δημοφιλή πάνινα παπούτσια στην ιστορία. Εάν ζητήσετε από οποιοδήποτε sneakerhead να ονομάσει τα πιο εικονικά μοντέλα που έγιναν ποτέ, μπορούμε να εγγυηθούμε ότι σχεδόν όλοι θα έχουν αυτές τις σιλουέτες Nike στο μυαλό. Από τότε που ξεκίνησε ο μοναδικός προμηθευτής, είμαστε πάντα εδώ για να εκπαιδεύσουμε όλους για όλα τα πάνινα παπούτσια, οπότε αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για αυτούς τους εκπαιδευτές τότε βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει!

Εικόνα μέσω Yankeekicks
Ιστορία

Δεν γνώριζε πολλούς, η Ιορδανία 1 εισήχθη πραγματικά το 1984, αλλά έγινε αποκλειστικά για τον Michael Jordan για μερικούς μήνες. Αφού δοκιμάστηκε και δοκιμάστηκε από τον ίδιο τον αέρα, τελικά απελευθερώθηκε στο κοινό τον Απρίλιο του 1985. Εάν είστε νέοι σε εκπαιδευτές, πιθανότατα θα υποθέσετε ότι το dunk είναι ένα αρκετά νέο παπούτσι από τότε που είναι τόσο προωθημένο αυτή τη στιγμή, αλλά Το Dunk ξεκίνησε μόλις τέσσερις μήνες μετά το AJ1 τον Αύγουστο του 1985.

Μπορεί να αναρωτιέστε τον εαυτό σας, “Γιατί η Nike θα εισαγάγει το dunk μόλις λίγα λεπτά μετά την Ιορδανία;” Ενώ δεν μπορούμε ποτέ να γνωρίζουμε τον ακριβή συλλογισμό πίσω από αυτό, έγινε σαφές νωρίς ότι η μάρκα Beaverton ήξερε ακριβώς τι κάνουν, καθώς και οι δύο γραμμές έγιναν εξαιρετικά δημοφιλείς από μόνα τους. Ενώ η MJ έδειχνε το νέο παπούτσι υπογραφής του σε κάθε χρωματισμό κάτω από τον ήλιο, όσο ήταν μαύρο, κόκκινο και λευκό, ανακοινώθηκε επίσης το θρυλικό “Be Truce στο σχολείο σας”.

Αυτή ήταν μια απολύτως στρατηγική μάρκετινγκ μεγαλοφυίας από το SWOOSH. Προσέφεραν ομάδες μπάσκετ του Division I και τους οπαδούς τους για να πάρουν ένα παπούτσι που ήταν ζωγραφισμένο στα χρώματα της ομάδας τους. Οι εντυπωσιακές ασχολούνται με το Πανεπιστήμιο της Αϊόβα, το Πανεπιστήμιο του Κεντάκυ, το Πανεπιστήμιο του Michigan, το Georgetown, το St. John’s, το UNLV και το Syracuse, το Dunk High έγινε το επίσημο παπούτσι αυτών των ομάδων. Κάνοντας αυτό σήμαινε ότι η Nike δεν έπρεπε να ξοδέψει πάρα πολλά χρήματα στη διαφήμιση της νέας σιλουέτας τους, καθώς τα νέα της συλλογής εξαπλώθηκαν γύρω από βιολογικά. Λίγο αργότερα, οι οπαδοί κουνούσαν το ζευγάρι των ομάδων τους και εκείνοι που δεν τους άρεσαν ακόμη και το μπάσκετ είχαν μια δέσμη δροσερών χρωμάτων για να αγοράσουν.

Για τις B-Ballers που ήθελαν κάτι λίγο πιο ευπροσάρμοστο, εισήχθη το Air Jordan 1 Low και το Dunk Low. Αντί να κόψετε τον αστράγαλο και να το ονομάσετε μια μέρα, και οι δύο σιλουέτες επανασχεδιάστηκαν πλήρως από το έδαφος. Αυτός είναι επίσης ένας τεράστιος λόγος για τον οποίο τόσοι πολλοί άνθρωποι ρωτούν είναι η Nike Dunks Jordans. Ένας εύκολος τρόπος που μπορείτε εύκολα να πείτε τη διαφορά μεταξύ του Dunk High vs Jordan 1 είναι ότι υπάρχει ένα φτερωτό λογότυπο μπάσκετ σφραγισμένο στον πλευρικό αστράγαλο του τελευταίου. Όσο για το Dunk Low Vs Jordan 1 χαμηλό, τα ίδια διακριτικά είναι λεπτή ραμμένα γύρω από τη φτέρνα. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε αυτό, τότε οι πιθανότητες κοιτάζετε ένα dunk.

Εικόνα μέσω hanzuying
Είναι το Dunks μέρος της μάρκας Jordan;

Έχουμε ήδη αγγίξει αυτό το μικρό τμήμα, αλλά μια ερώτηση που μας ζητά πολύ είναι “είναι dunks μέρος της μάρκας Jordan;” Η σύντομη απάντηση είναι όχι, αλλά θα βουτήξουμε βαθιά σε αυτό πολύ σύντομα. Ακριβώς όπως η Πολεμική Αεροπορία 1, το Air Max 90, το Blazer και ούτω καθεξής και ούτω καθεξής, το Dunk Falls στη βασική γραμμή των προϊόντων της Nike. Δεν ανήκει σε καμία υποκατηγορία, εκτός αν μιλάμε για το SB Dunk, φυσικά.

Το 2002, το τμήμα skateboarding της εταιρείας υποδημάτων Oregon έκανε ιστορία με το Nike SB Dunk. Μετά από μια περίοδο διαδρομής και δοκιμών, ο γενικός διευθυντής της Nike SB Sandy Bodecker έδωσε στο παπούτσι μπάσκετ ένα μισό pip έτοιμο makeover. Δεν υπήρχε καμία ανάγκη για να δημιουργήσει μια ολοκαίνουργια σιλουέτα από το έδαφος, αφού η κοινότητα ήταν ήδη ερωτευμένη με το κλασικό dunk: “Οι σκέιτερ το ήθελαν, οπότε θα ήταν πολύ δύσκολο για τη Nike skateboarding να ξεκινήσει με διαφορετικό παπούτσι το 2002. ”

Σε αντίθεση με τα συμβατικά dunks, τα ζεύγη SB περιείχαν εξαιρετικά άνετα λιπαρές γλώσσες, ιμάντες ελαστικών, ένα νέο κάλυμμα, ένα κρεβάτι αφρού Poron και μια μονάδα ζουμ στο τακούνι. Το αποτέλεσμα ήταν ένα πάνινο παπούτσι που θα μπορούσατε να παίζετε όλη την ημέρα, καθημερινά.

Ενώ η Air Jordan 1s αποτελεί μέρος του συνεχώς αναπτυσσόμενου χαρτοφυλακίου προϊόντων της Nike, είναι στην πραγματικότητα αναφέρονται ως παπούτσια της Jordan Brand. Σχεδιασμένο για τη Nike από τους Peter Moore, Tinker Hatfield και Bruce Kilgore. Το AJ1 θα ακολουθούσε το Air Jordan 2 το επόμενο έτος, και στη συνέχεια η Air Jordan 3 δύο χρόνια αργότερα. Ακόμη και σήμερα, η Air Jordan εξακολουθεί να ξεκινά με ολοκαίνουργια μοντέλα σε μια σχεδόν ετήσια βάση, με το Air Jordan 36 να κάνει το μεγάλο ντεμπούτο του το 2021.

Εικόνα μέσω βαριέται της Southsea
Nike Dunk vs Air Jordan 1: Ποιες είναι οι βασικές διαφορές;

Ας πέσουμε λοιπόν σε αυτό. Ποιο είναι το κλειδί διαφορετικόμεταξύ της Ιορδανίας 1 και του Dunk; Ένα από τα πρώτα πράγματα που χρειάζεστε για να παρακολουθείτε είναι τα βλέφαρα. Ενώ και οι δύο σιλουέτες έχουν συνολικά εννέα, το ένατο eyelets του τελευταίου τοποθετείται πάνω από το ιμάντα του αστραγάλου, ενώ ο πρώτος έχει το όγδοο και το ένατο άκρο τόσο στο ιμάντα.

Μιλώντας για αυτό, η φτερωτή μάρκα μπάσκετ είναι ένα τεράστιο δίνει μακριά εδώ. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, είτε είναι το Ιορδάνη 1 ψηλά, μέσα ή χαμηλά, όλοι έχουν αυτό το διακριτικό κάπου γύρω από το κολάρο και το τακούνι. Εάν μόλις αγοράσατε ένα ζευγάρι και δεν έχουν αυτό, συγχαρητήρια, μόλις εξασφαλίσατε το πρώτο σας dunk.

Σε γενικές γραμμές, οι Dunks και Jordans είναι και οι δύο κατασκευασμένοι κυρίως από το δέρμα, αλλά υπάρχουν μερικές πολύ λεπτές διαφορές με το σχεδιασμό του πάνελ. Πρώτα απ ‘όλα, το dunk έχει ένα πιο ευρύχωρο toebox, ενώ το J1 μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα πιο μαγνητικό. Γύρω από την πλάτη, και οι δύο Swooshes συναντιούνται γύρω από την πλάτη, αλλά το Dunk High διαθέτει την παγκοσμίου φήμης καρτέλα του τακουνιού που μετρά περίπου 1 εκατοστά κατά 2 εκατοστά. Αυτό απουσιάζει στο JS.

Αναποδογυρίζοντας τα παπούτσια γύρω, το dunk παίρνει πραγματικά το μοτίβο της εξωτερικής σόλας από το Air Jordan 1, αλλά έχει τσίμπημα πάντα τόσο ελαφρώς για να είναι λίγο στενότερη. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι σε αντίθεση με την Ιορδανία, το Dunk δεν διαθέτει τεχνολογία αέρα κάτω από τα πόδια, γι ‘αυτό δεν ονομάζονται Air Dunk. Με αυτό είπε, είναι ακόμα τρελοί άνετοι για όλη την ημέρα φθορά και δεν θα ακούσετε καμία παράπονα από εμάς.

Εικόνα μέσω stean.ro
συμπέρασμα

Έτσι είναι το ίδιο το Dunks και η Jordan 1s; Απολύτως όχι, αλλά σίγουρα είναι αρκετά παρόμοια. Ενώ είναι και τα δύο παπούτσια μπάσκετ υψηλού επιπέδου, υπάρχουν κάποιες λεπτές διαφορές μεταξύ των δύο μοντέλων, συμπεριλαμβανομένης της ελαφρώς ανακατασκευασμένης κατάστασης και της έλλειψης τεχνολογίας αέρα σε dunks. Οι διαφορές μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολο να εντοπιστούν όταν πρόκειται για τη χαμηλή παραλλαγή, καθώς δεν μπορείτε να δείτε ολόκληρο το παπούτσι, αλλά τα μέσα dunks είναι ο μόνος που διαθέτει ένα ιμάντα midfoot γύρω από τον αστράγαλο.

Με όλα αυτά που είπαν, τόσο η Air Jordan 1S όσο και οι Dunks έχουν περάσει πολλές φορές στο παρελθόν. Χρώματα όπως το Nike SB X Air Jordan 1 χαμηλό “Midnight Navy” και το Nike SB X Air Jordan 1 High Defiant “NYC στο Παρίσι” από το 2019 και οι δύο εμπνέονται από το SB Dunk, ενώ ο Virgil Abloh of White X Nike Air Rubber Dunk Dunk Dunk Dunk Dunk Dunk του Virgil Abloh’s Η συλλογή από το 2020 είναι εξοπλισμένη με τεχνολογία αέρα, παρόλο που δεν είναι μέρος της γραμμής SB ή Air Jordan.

Έτσι αν ψάχνετε για την πρώτη σας Nike Air Jordan 1 ή σκοπεύετε να προσθέσετε ένα άλλο Nike Dunk στη συλλογή σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε δει αυτά τα telltale σημάδια, ώστε να ξέρετε ακριβώς τι είστε copping! Για περισσότερα άρθρα σχετικά με αυτές τις δύο σιλουέτες, ελέγξτε τα παρακάτω:

Air Jordan 1 οδηγός μεγέθους
Οδηγός μεγέθους Nike Dunk
Τα 25 καλύτερα Air Jordan 1 χρωματιστά όλων των εποχών
Τα 25 καλύτερα Nike SB Dunk Colourways όλων των εποχών
Γιατί είναι τόσες πολλές υψηλές ζέστες jordans απλά κάθονται στα ράφια στην Κίνα;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *